chevron-down
chevron-up

Surry Hills House

  • This compact, inner city terrace based in Sydney’s Surry Hills has undergone an extensive renovation in order to introduce light and a pervading sense of space throughout. Charged with the role of reconfiguring the two-storey home and introducing new elements to open up the space, architecture firm Benn + Penna have created a floorplan that provides an open plan kitchen and dining area that flows out to the courtyard and BBQ beyond bi-folding glass doors. To overcome the lack of natural light, a large scale skylight has been designed to sit above the staircase sitting in the middle of the house, effectively allowing light to flood through to the lower levels.

    ARCHITECTURE Benn + Penna | PHOTOGRAPHY Tom Ferguson

    Oak flooring and cabinetry are further complemented by the choice the furnishings of this inner city terrace. The A Joints Bench Seat and Dining Table by Henry Wilson feature in the open plan living and dining area.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enquire Now