chevron-down
chevron-up

Sorrento Beach House by Pandolfini Architects

  • Pandolfini Architects bring coastal tranquillity to a holiday home that spans five single-level pavilions in Sorrento, Victoria. 

    Pandolfini Architects have designed a series of five united A-framed structures that centre around a courtyard and pool, inspired by the nostalgia and simplicity of holiday homes of the past. Each maintaining a compact and sustainable footprint through the use of solar panels and external shutters, Pandolfini Architects’ connected approach to architecture focuses inward to encourage familial congregation.

    The pale blue cabinetry in the kitchen features brass joinery handles. Cane pendant lights from Safari Living hang above the dining table.

    Each pavilion has direct access to the communal courtyard alongside a secluded outdoor area. The pavilions are linked by glass walkways, creating a compelling connection to the outdoors. The exterior is composed of weathered timber and bagged brickwork in Porter’s Paints’ Milk – the perfect neutral backdrop for the lush landscaping by Fiona Brockhoff Design.

    Inside, materials have been kept pared-back and unpretentious, relaying the natural tones of the coast. Custom polished concrete with white quartz keeps the home cool in summer, complemented by white aluminium windows and white linear wall panelling.

    The open-plan kitchen, dining and living area is separated by a two-way fireplace atop a concrete plinth. A nod to the beachside locale, eyes are immediately drawn to the pale blue cabinetry in the kitchen with brass joinery handles. The kitchen also features premium wolf appliances. Woven pendant lights on coloured wire inject a playful sense of personality. 

    Custom polished concrete with white quartz in the living room is warmed by the Malawi Rug – Oatmeal by Armadillo.

    High pitched ceilings and vast openings create a sense of understated luxury in the home, grounded with custom timber furniture, neutral rugs and textural bed linen. With access to a small courtyard, the master ensuite lifts cues from a rustic Moroccan aesthetic with traditional mosaic tiles and Anchor Ceramics wall sconces. A freestanding bath captures the serene spirit of the home. 

    The outdoor living area caters to all age groups. An in-ground trampoline and pool in the backyard provide entertainment for the children, while a pool house and spa can be enjoyed by the adults.

    Effortlessly integrating both private and communal spaces, Pandolfini Architects have designed in an adaptable family holiday home with a profound sense of serenity. 

    The master ensuite features the Yokato Wall Set by Brodware and the Earth Wall Light by Anchor Ceramics.

    Morrocan Mosaic tiles in Midnight Blue by Tiles of Ezra.

    A series of five united A-framed structures in Porter’s Paints’ Milk inform the design of the home, each maintaining a compact and sustainable footprint through the use of solar panels and external shutters.

    The pool house is equipped with integrated appliances including a dishwasher, French door fridge and rangehood as well as a private bathroom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enquire Now