chevron-down
chevron-up

Home Tour | Belgian Home by Laura Calleeuw

  • Belgian designer Laura Calleeuw explores an architectural interplay of lines to design interiors that say more with less.

    Based in Roeselare, a city in the Flemish province of West Flanders, Laura Calleeuw’s projects reflect the natural environment that surrounds them. Her most recent project, ‘Onbekend’ (untitled), layers a natural, textural palette and the work of craftspeople to cultivate a sense of warmth. At the same time, Laura draws influence from both Nordic and Japanese design through a careful curation of pieces to complete each space. 

    Anchored by Green

    Upon entering the home, the kitchen is the focal point. Laura notes the green Verde Alpi marble is the ‘eye catcher’; its white veins stand out against the sandy tones of the stucco walls, joinery and splash-back. This striking stone stretches from the island and rear benchtops to the bar storage, concealed by walnut timber doors. Upstairs, the theme continues in the bathroom with a bespoke Verde Alpi vanity.

    Seeking Comfort

    Steel frame doors segment the kitchen and dining area from the home’s intimate living room space. As a more enclosed area of the home, the family living room creates a cosy atmosphere with Hungarian Point timber floors, traditional brick fireplace and a plush beige sofa. 

    The designer was challenged by delays with the installation of windows. But the wait proved worthwhile, as their grand size emphasises the connection between interior and exterior spaces. Careful consideration of window coverings, both soft and rough, reinforces this indoor-outdoor relationship. 

    The dining space features the classic Latus dining table and Artisan dining chairs.

    When describing the overall feeling of being in the home, Laura Calleeuw says the interiors are designed to “embrace you”. “When you walk in this new home, you feel inner peace,” Laura says. “I always get emotional by these kinds of projects where everything falls together.”

    The home’s textural palette continues upstairs, accentuated by curved forms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enquire Now