The owners of this single fronted Victorian weatherboard home approached Made by Cohen founder and interior designer, Susie Cohen, to design a new open plan living and kitchen addition to the back of their two bedroom home in Melbourne’s inner city suburb of Richmond.




Never one to shy away from a project, Cohen was undaunted by the relatively small budget allocated for the renovation and relished the opportunity to test her creativity on a shoe string. “I love the design process whether big or small – sometimes it’s refreshing to see what can be achieved!” explains the designer.




Above: Paris au mois d’août pendant lights, David Band artwork, Hay J110 Chair in coral and Copenhague CPD dining chairs in natural oak.





In opening up the back of the house and relocating the bathroom to sit behind cabinetry designed by Cohen to line the walls of the dining area, this little weatherboard cottage now feels open and spacious yet still retaining all of its charm.




What was once a very dark and pokey area at the back of the house has now been opened up to create not only more light but a better floor plan for living in. The original design of the kitchen was long and linear with the bathroom located at one end of it at the back of the house. This meant of course that the kitchen was the main entry point and acted as a thoroughfare for anyone wanting to use the bathroom.



Above: & Tradition Fly Series Armchair and Sofa, Tonic Square Kitchen Sink Mixer and AJ Floor Lamp.

PHOTOGRAPHY: Shannon McGrath

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *