Lorne Beach House by Georgina Jeffries

  • Lorne Beach House by Georgina Jefferies

    Playful and fresh, this renovated Lorne beach abode by Georgina Jeffries showcases its Australian ocean outlook and makes new space for a growing family.

    When Georgina Jeffries design studio in Lorne, on the Victorian surf coastline, was approached by a husband and wife duo to reimagine their existing two-storey weatherboard beach house (also in Lorne) it didn’t take long for the brief to broaden. Originally Georgina was enlisted to breathe new life into the tired and outdated spaces, however this quickly expanded to include making entirely new zones to accommodate an ever-growing tribe of visiting grandchildren.

    Lorne Beach House by Georgina Jefferies

    Georgina first set about extending the lower level to include a second living space, additional bedroom, a kids bunk room and another bathroom. Thankful for a client who put their absolute trust into her vision, she was able to create an unpretentious and low-maintenance concept that was contemporary, yet relaxed and most importantly practical.

    Located high above the treetops with sweeping views of ocean and sky, the home’s palette is a mirror image of its stunning coastal surrounds. Against a backdrop of soft greys (both inside and out) and pale timber floors, the accents of sea greens, oceanic blues, chalky whites and sandstone are a constant reminder of the homes’ prominent beachside location. These layered, often powdery hues build an aesthetic that is a little retro and a lot fresh. Soft and gentle, the simplicity of these tones work beautifully accompanied by the contemporary shapes of the furniture and textural materials throughout.

    Est 300x250 BB Husk Feb
    Lorne Beach House by Georgina Jefferies

    “The spaces are relaxed and unpretentious, and make for an inviting home for the whole family to enjoy.”

    – Georgina Jeffries

    ABEY0158 EST HAPPY 300x250 ART 1
    Lorne Beach House by Georgina Jefferies
    Lorne Beach House by Georgina Jefferies

    Unifying textures include the use of sisal and wicker and work in with the colour scheme to build a relaxed and inviting aesthetic. We especially love the rattan inserts on the bespoke white cabinetry which add a cool beachside vibe. Custom panelled joinery walls in the bathroom open up to reveal a hidden vanity mirror and sea foam green tiles from Byzantine in the bathroom add a calming floor-to-ceiling saturation of colour.

    The freshness of these colours also work in with the playful edge in the furniture selected by Georgina. From the contemporary shapes of the Mark Tuckey Zig Zag stool in the living room, to the oversized Delano Sofa by Pianca from Meizei, circle pull handles in the kids bunk room and balloon-like Drop Pendants by Paris Au Mois Daout from Hub Furniture that overlook the hallway, it’s evident that Georgina has focussed on pieces that cast an organic silhouette and radiate an authenticity and timelessness.

    Lorne Beach House by Georgina Jefferies

    Teaming timber with a uniquely coastal colour palette elevates the interior beyond the neutral to make a bold design statement. Georgina and her team have achieved a beautiful balance between a modern-day weekender fit for a large family and the spirit of the old Australian weatherboard house. This is the quintessential summer beach abode.

    image001 2
    Lorne Beach House by Georgina Jefferies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GET THE LOOK