chevron-down
chevron-up

Hawthorn East Home

  • In Melbourne’s leafy inner-east, Quinn Architecture has breathed light and functionality into every corner of their recent renovation project. Fit for a family of five, this Victorian weatherboard home has been rethought and re-arranged to create a contemporary two-storey abode.

    It’s the second time Quinn Architecture has worked with the clients, having become friends through a previous renovation project. To accomodate for their clients’ growing family, Quinn Architecture developed a split level, expansive layout, reinventing the feel and flow of this Hawthorn East Home.

    DESIGN Quinn Architecture | PHOTOGRAPHY Tom Ross

    The bright and cheery family home is a paradox to its inner-urban location. Exterior views are maximised through large double hung windows in the living room, while plantation shutters in the children’s room and bathroom also bring the outside in, providing ventilation without sacrificing privacy. The client’s shared appreciation for the great outdoors extends to the abundance of natural light in the home, alongside the traditional materials of timber and stone used throughout.

    For the busy occupants, soft textures and pale hues, overlaid by a splash of blush pink evoke a sense of calm. This warm colour palette and copper embellishments are successfully paired with the highly functional aspects of the home: solid concrete fittings and wood cabinetry.

    It is not often practicality and style meet in a family home, but Quinn Architecture has delivered. The new, well equipped family home will support the next stage of the family’s history, with a focus on low-maintenance, relaxed living.

    Rich-coloured flooring is striking against crisp white-walls and light-timber dressings.

    The home’s light-hearted personality comes through the fresh foliage arrangements and playful art in each shared space.

    GET THE LOOK

    Nordic style for inner-city practicality means less, but better

    Howard Table | Poliform
    Wilfred Armchair | Jardan
    Marble SV4 Light Cult
    Marble SV4 Light | Cult | est living Design Directory
    The Dots Luke Furniture
    The Dots | Luke Furniture
    Sinker Pendant by Hay | Cult
    Nerd Counter Stool | Muuto at Living Edge
    Sidney Raw Table | Jardan
    Tapware-Rogerseller-Arq
    Arq Tapware | Rogerseller
    Level 45 Bath by Falper | Rogerseller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enquire Now