chevron-down
chevron-up

Gable House by Edmonds + Lee Architects

  • For Edmonds + Lee Architects, it was the trust of a creative client that sparked this light-filled celebration of an old San Francisco Victorian and most poignantly, its pitched roof.

    Deviating from the standard flat ceiling, every additional space —dubbed individual “stages” of the home—honours the gabled form, best seen in the attic. The renovation is anchored by light, streaming from the attic skylights and filtering down the ethereal staircase. From three sides, vistas open up all of the shared spaces for a sweeping panorama of sunlight and greenery. The interiors are described by director Robert Edmonds to “reach up toward the central peak of the home and are filled with designer works by Arne Jacobsen, Carl Hansen and B&B Italia on a bed of Dinesen flooring.

    This piece originally appeared in est magazine issue 30.

    “The renovation of the home focused on a spatial play with the gabled roof, prioritising height to exaggerate the natural form of the feature in every room that touches it.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enquire Now