Albert Park Terrace by Dan Webster Architecture

  • est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 9 750x540

    First impressions aren’t always everything and you’d believe that upon stepping into this single fronted, Albert Park Victorian that’s loaded with space, dimension and loft-like height. With the home being situated along a narrow block, Dan Webster Architecture demonstrated that all it takes is some origami thinking to achieve something out of nothing.

    DESIGN Dan Webster Architecture | PHOTOGRAPHY Eve Wilson 

    est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 3

    Remaining vigilant about heritage listed building laws as well as the light and space of next door, the architects managed to shift and shape the interior, keeping the Victorian structure intact whilst introducing a clean, contemporary living experience inside. If you can’t build across, then look up and above.  Dan Webster Architecture updated the original two bedrooms, restoring them with a new shared bathroom, kitchen, dining and living to the rear. A central courtyard gives northern light penetration into the living space, adding depth and dimension throughout the home.

    est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 7
    est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 5
    est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 2
    est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 1
    est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 10

    Three outdoor areas from small to large occupy this Albert park home, with its largest being an outdoor extension of the rumpus room. Skies opens up figuratively and literally with this stunning outdoor space that is tucked inconspicuously behind the front of the home, yet manages to offer so much to its inhabitants.  Dan Webster Architecture explain “opening the rumpus room out to the front means that the deck area is underneath the heritage sightline and will never be built out. This means that it’ll always be able to maintain its northern light”.

    est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 11
    est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 6
    est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 8

    White tiled bathroom walls combined with dark coloured cabinetry ties harmoniously with the overall atmosphere of the home proving that basics are best. A small square of green outdoor space next to the kitchen brings us back to nature, accentuating the minimalist choices of smooth marble, pendant lighting and light timber finishes for design and decoration. Immersive with feelings of comfort and slow living, this is the perfect home that reflects the pace and lifestyle of the surrounding areas.

    est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 9
    est living australian interiors dan webster architecture albert park terrace 12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *